2013. március 25., hétfő

Vaníliás torta erdei gyümölccsel

 Kifőztük magazin. Szülinap. Torta.  Gyertyák. Mégpedig három.
A Kifőztük magazin márciusban ünnepli harmadik szülinapját, így tortával is készültünk :)



Kifőztük magazin március

Hozzávalók:
a tésztához:
18 dkg cukor
18 dkg puha vaj
3 tojás
1 teáskanál vanília aroma
18 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor

a krémhez:
25 dkg mascarpone
4 evőkanál porcukor
3 dl tejszín (édes)
1 evőkanál citromlé

a díszítéshez:
2 evőkanál lekvár
25 dkg vegyes erdei gyümölcs
Sütőpapírral kibélelünk kettő 18 cm-es tortaformát.
A tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat is egyesével belekeverjük. Hozzáadjuk az aromát, majd a lisztet is hozzáforgatjuk.
A tésztát elosztjuk az előkészített formákban és 180 fokon 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét felhabosítjuk a cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a citromlével együtt a mascarponéhoz keverjük.
Az egyik tortalapot megkenjük a lekvárral, majd a krém felét ráterítjük.
Ráhelyezzük a másik tortalapot, amire rákenjük a maradék krémet.
A gyümölcsöt elosztjuk a torta tetején.


Nincsenek megjegyzések: