2013. március 26., kedd

Narancsos sárgarépaleves

Az édes sort megszakítva hoztam egy krémes levest (a kinti időjárással - kb. 15 cm hó és még mindig esik - dacolva) napsütötte Húsvéti hangulatban.




Etalon magazin
Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
2 narancs
1 vöröshagyma
6 dkg vaj
1,5 l alaplé (zöldség vagy húsleves)
bors
2 dl tejszín

a tálaláshoz:
1 csomag leveles tészta
1 tojás
szezámmag

A sárgarépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
Az egyik narancs héját lereszeljük, majd mindkét narancs levét kifacsarjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és egy főzőedényben a vajon megpároljuk.
Beletesszük a felkarikázott sárgarépát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a narancshéjat, a narancslevet és az alaplét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha megpuhult a sárgarépa leturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk.

A leveles tésztát kiterítjük, tetszés szerinti formákat szaggatunk, megkenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal, és megsütjük.
A levest a leveles tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: