2013. január 11., péntek

Sajtkrémes csirkemell brokkolival

A sok édesség után jöjjön egy igazán könnyen elkészíthető főétel.



Kifőztük magazin január


Hozzávalók:
6 szelet csirkemell filé
6 dkg vaj
bors
20 dkg sajtkrém
4 dl tejszín
3 dkg vaj
1 kisebb szál póréhagyma
1 kis fej brokkoli
2 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió

A csirkemelleket megmossuk, leitatjuk róluk a vizet, és sózzuk, borsozzuk.
A vajat felmelegítjük és a hússzeleteket pirosra sütjük benne.
A póréhagymát felkarikázzuk. A brokkolit puhára pároljuk.
A mártáshoz a vajat felmelegítjük, és megpároljuk benne a póréhagymát. Hozzáadjuk a sajtkrémet, a tejszínt és összeforraljuk. Közben fűszerezzük.
Ha összeforrt, levesszük a tűzről, belekeverjük a zúzott fokhagymát. Végül óvatosan beleforgatjuk a brokkolit.
Pirított burgonyakockákkal tálaljuk.
Tipp: ha sűrűnek találjuk a mártást, egy kis tejjel hígíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések: