2012. november 19., hétfő

Narancsos kuglóf

A karácsonyi időszakra mindenképpen ajánlom kipróbálni. Intenzív narancsízű finomság.


 Kifőztük magazin november

Hozzávalók:
20 dkg vaj
25 dkg cukor
6 tojás
35 dkg liszt
csipet só
fél teáskanál szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja
1 dl narancslé
1 teáskanál vanília aroma
2 dl natúr joghurt

Máz:
3 vőkanál narancslé
15 dkg porcukor


Egy kuglóf formát kivajazunk és vékonyan kilisztezünk.
Egy tálban a lisztet a sóval, és a szódabikarbónával összekeverjük.
Egy másik tálban a vajat a cukorral felhabosítjuk, majd a tojásokat három részeben hozzákeverjük. Beletesszük a reszelt narancshéjat, a narancslevet és az aromát, majd a lisztet és a joghurtot felváltva belekeverjük.
A tésztát beletöltjük a formába, és 180 fokon kb. 50-55 percig sütjük.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk.

A mázhoz a porcukrot összekeverjük a narancslével és egyenletesen elosztjuk a kihűlt kuglófon.

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

De szép, tökéletes, és biztos, hogy nagyon finom!! :)

Csibe írta...

Gabriella, kedves vagy, köszönöm szépen! :)