2012. november 16., péntek

Almás fahéjas keksz

Egy pohár tej, forró tea vagy kávé mellé, az egyre hűvösebb napokra.

Kifőztük magazin november


Hozzávalók:
2 tojás
7 dkg barna cukor
10 dkg puha vaj
20 dkg liszt
fél kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
1 alma

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal.
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokkal is alaposan összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a lisztet, és az almakockákat. Összekeverjük és a tésztából sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakunk.
190 fokon kb. 25 percig sütjük.

1 megjegyzés:

Andi írta...

Elkészült nálam is :) Csak barna cukor helyett nádcukrot használtam és sötétebb szine lett. Egyébként milyen lisztet használtál hozzá?