2012. szeptember 21., péntek

Sajtkrémes spagetti omlett

Könnyen elkészíthető tésztaétel ebédre, vagy vacsorára. 
A zöldségek pedig ízlés szerint variálhatók.
 
Kifőztük magazin szeptember. 

Hozzávalók:
25 dkg spagetti tészta
2 tubus krémsajt
2 dl tejszín
1 evőkanál aprított petrezselyem
1 vöröshagyma
1 kicsi cukkini
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma só bors

A cukkinit megtisztítjuk (ha szükséges a magokat eltávolítjuk) és kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és az olajjal együtt egy edénybe tesszük, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit és a hagymával együtt további 5-10 percig pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha a cukkini félig megpuhult belekeverjük a krémsajtot, a tejszínt, és összeforraljuk. Végül hozzáadjuk a petrezselymet, belenyomjuk a fokhagymát. Egy edényben vizet forralunk, beletesszük a tésztát, és megfőzzük. Ha a tészta megfőtt a sajtos keverékbe forgatjuk és egy vékonyan kivajazott hőálló tálba tesszük. 190 fokos sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Nincsenek megjegyzések: