2012. augusztus 13., hétfő

Ribizlis kakaós süti

Ismét gyümölcsös süti, most ribizlivel.


A recept a Kifőztük magazin augusztusi számában is megtalálható.

Hozzávalók:
26 cm-es tortaformához
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 tojás
25 dkg cukor
1,8 dl olaj
2 dl narancslé
fél teáskanál vanília aroma
2 evőkanál kakaó
25 dkg ribizli
Díszítéshez:
porcukor

A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a narancslevet, a vanília aromát és a lisztet. Az így kapott tésztát kettévesszük és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
A tortaformát vajjal vékonyan kikenjük, enyhén meglisztezzük és beleöntjük a kakaós tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A maradék tésztába beleforgatjuk a ribizlit és a kakaós tésztára öntjük. További 20-25 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: