2012. augusztus 23., csütörtök

Barbecue szószos tarjaszelet és csirke szárny

A sütik után egy kis kerti sütögetéshez hoztam receptet.
Bízom a szép őszben, hogy minél többször ki lehessen költöztetni a "konyhát" a kertbe :)


A recept a Kifőztük magazin augusztusi számában is megtalálható.


Hozzávalók:
6 szelet tarja
6 csirke szárny
Barbecue (BBQ) szósz
3 dl ketchup (vagy sűrített paradicsom)
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
1 evőkanál Worcester szósz
1 evőkanál almaecet
2 gerezd zúzott fokhagyma

bors
fél teáskanál oregánó
fél teáskanál kakukkfű
fél teáskanál őrölt pirospaprika

A BBQ szósz hozzávalóit összekeverjük, majd lassú tűzön összeforraljuk.
Sütés előtt a húsokat bekenjük a kihűtött szósszal, fél órát állni hagyjuk, majd faszénparázs felett megsütjük, közben a szósszal átkenhetjük.

Tipp: ízlés szerint a szószhoz adhatunk 1-2 evőkanál ananász- vagy narancslevet is.

Nincsenek megjegyzések: