2012. július 9., hétfő

Gyümölcsleves túrógombóccal

Hűsítő gyümölcsleves a forró napokra.


A recept a Kifőztük magazin júliusi számában is megtalálható.

Hozzávalók:
1 nagy doboz joghurt (400 g; ízlés szerint lehet gyümölcsös is)
2 dl tejszín
5 dl tej
2 banán
20 dkg szeder (vagy ízlés szerinti gyümölcs)
3 evőkanál méz
fél citrom leve
Túrógombóchoz:
25 dkg túró
2 tojás
8 dkg búzadara
csipet só
1 evőkanál porcukor

A gombócok elkészítéséhez a túrót a tojások sárgájával és a búzadarával összekeverjük, és 1 órát pihenni hagyjuk. Ha a búzadara megszívta magát, a tojások fehérjéből kemény habot verünk és a sóval, a porcukorral a túróhoz keverjük. Nedves kézzel diónyi nagyságú gombócokat készítünk és forrásban lévő vízbe téve megfőzzük. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

A szeder felét félretesszük.
A leves hozzávalóit összetrumixoljuk. Belekeverjük a félretett gyümölcsöt és hűtőben jól lehűtjük. Ha szükséges édesíthetjük még, és tejjel hígíthatjuk.
A túrógombóccal tálaljuk.

2 megjegyzés:

MÁK írta...

De jó színe van! Biztos finom is, ilyenről még nem is hallottam, hogy túrógombócot a gyümölcslevesbe, de mindkettőt imádom, úgyhogy tuti jó párosítás! ;)

Csibe írta...

MÁK, csak azt monhatom, hogy tuti :))