2012. június 1., péntek

Rebarbarás epres limonádé

Ha hétvégére mégis megérkezne a jó idő, lehet, hogy jól jön majd egy kis epres frissítő.



Hozzávalók:
3 szál rebarbara
25 dkg eper
1 citrom reszelt héja
2 citrom leve
4 evőkanál méz
6 dl víz
A vizet a rebarbarával, a mézzel, a citromhéjjal felforraljuk, majd alacsony hőfokon - lefedve - kb. 15 perc alatt a rebarbarát puhára főzzük. Hozzáadjuk az epret, és még további két percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a citromlével együtt leturmixoljuk. Ízlés szerint édesíthetjük, higíthatjuk. Lehűtve tálaljuk.


(Etalon magazin május)

2 megjegyzés:

Bridge írta...

Köszi, épp tegnap agyaltam valami ilyesmin. Így nem kell kísérleteznem az arányokat. :)

Csibe írta...

Bridge, köszi :) ízlés szerint variáld!