2012. június 8., péntek

Palacsinta balzsamos eperrel

Visszatérve az epres sorozathoz, most egy balzsamozott változatot hoztam.



A recept a Kifőztük magazin júniusi számában is megtalálható.


Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
25 dkg eper
2 evőkanál cukor
2 evőkanál balzsamecet

Palacsintához
12 dkg liszt
csipet só
fél teáskanál sütőpor
1 tojás
2,5 dl tej
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj

Az epret megmossuk, felszeleteljük és tálba tesszük. A cukrot összekeverjük a balzsamecettel, ráöntjük az eperre, és kb. 1 órát állni hagyjuk.

A palacsintatésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a lisztet is.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk. Letakarjuk, és legalább két órát állni hagyjuk (akár egy éjszakára is betehetjük a hűtőbe).
A tésztát kevés olajon, alacsony hőfokon kisütjük, és a balzsamos eperrel tálaljuk.

3 megjegyzés:

Erika írta...

Gyonyoru lett , szep vastag a tesztaja. En is imadom az ilyen palacsnintat! tetszik a kek tanyer;)

MÁK írta...

Ezt a balzsamecetes-epres megoldást most már tényleg kipróbálom valahol, mert már sok helyen láttam, de még nem vitt rá a bátorság... :) Guszta!

Csibe írta...

Erika, nálunk is nyerő :)

MÁK, csak nyugodtan!...jó ideig kacérkodtam vele én is, de nagyon bejött :)