2012. március 28., szerda

Ricottás tojáskrém

Tojáskrém ricottával, parmezán sajttal, és retekkel. A hozzávalókat összekeverjük, tálkába tesszük és kedvünkre kencézhetünk. Egyszerű, gyors és finom. A vendégváró asztalra is felkerülhet.
Pirított hagymás bagettel tálaltam - jön hozzá majd recept is.



A recept a Kifőztük magazin áprilisi számában is megtalálható.

Hozzávalók:
25 dkg ricotta
3 tojás
10 dkg puha vaj
3 evőkanál tejföl
1 teáskanál mustár
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
5 retek

bors

A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és egy tálban villával összetörjük.
A ricottát, a puha vajat, a tejfölt, a mustárt, a vöröshagymát, a parmezánt a tojásokhoz adjuk és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A retkeket megmossuk, a vizet leitatjuk róluk, apró kockára vágjuk. Egy teáskanálnyit félre teszünk, a többit a tojáskrémhez keverjük.
Tálaláskor a felkockázott retekkel díszítjük.

2 megjegyzés:

trinity írta...

Na, most jól megéheztem éjnek idején:DDD Elképzeltem az ízét.....a kép pedig megint nagyon guszta!

Csibe írta...

:)) köszi!