2012. március 22., csütörtök

Narancsos mascarponekrém málnával

Sokszor jól jön egy-egy olyan desszert, amit csak gyors belekanalazunk a pohárba.
Ráadásul a pohárkrémeket is olyan sokféleképpen lehet variálni.
Most egy narancsos változatot hoztam, amihez felhasználhatjuk a fagyasztóban még megbúvó málnaszemeket is.



A recept a Kifőztük magazin márciusi számában is megtalálható.

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
1,5 dl natúr joghurt
1 kisebb narancs leve és reszelt héja
1 vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
25 dkg málna (fagyasztott is lehet)
2 evőkanál cukor
10 dkg keksz (ízlés szerint) darabokra törve

A málnából pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit tálba tesszük, megszórjuk 2 evőkanál cukorral, 15 percet állni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. A magok eltávolításához szitán alaposan átnyomkodjuk.
A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral felhabosítjuk. Hozzákeverjük a joghurtot, a narancs héját és levét. Ha szükséges édesíthetjük még.
A narancsos mascarponekrémet a keksszel és a málnaszósszal rétegezve poharakba töltjük.
A tetejét egész málnaszemmel díszítjük, lehűtve tálaljuk.

3 megjegyzés:

duende írta...

Ez annyira gyönyörűűűű :)

Chef Viki írta...

Juj :-)

Véletlenül vannak ilyen megbúvó málnaszemeim :-))

Csibe írta...

Duende, köszönöm, kedves vagy!

Viki, akkor elő velük!! :)