2012. február 23., csütörtök

Aki egy kis koffeinre...

...vágyik, jöjjön, és válasszon!

Szerecsendiós tejeskávé

A receptek a Kifőztük magazin februári számában is megtalálhatók.

Hozzávalók:
2 fő részére
2 adag eszpresszó kávé
5 dl tej
2 teáskanál barna cukor
1 cl Brandy
Tálaláshoz:
szerecsendió

Összekeverjük a kávét a Brandyvel, a cukorral, és két pohár töltjük.
Felforrósítjuk a tejet, hozzáöntjük a kávéhoz, és összekeverjük.
Reszelt szerecsendióval tálaljuk.


Fehér csokoládés tej kávéval


Hozzávalók:
2 fő részére
2 adag eszpresszó kávé
5 dl tej
1 cl rum (elhagyható)
4 dkg fehér csokoládé

Felforrósítjuk a tejet, lereszeljük a fehér csokoládét.
A forró tejet poharakba öntjük, a reszelt csokoládét kevergetve feloldjuk benne. Hozzáöntjük a kávét, a rumot, és ha szükséges édesítjük még. Tálaláskor szórhatunk rá még egy kis reszelt csokoládét.

Nincsenek megjegyzések: