2011. december 19., hétfő

Kávés karamellszirup

Süteményekhez, palacsintákhoz. Könnyen, gyorsan elkészíthető, így még a karácsonyi ajándékok közé is bekerülhet.



Hozzávalók:
15 dkg cukor
2 evőkanál víz
1 dl feketekávé
1 dl tejszín
fél evőkanál kukoricakeményítő

A cukrot a vízzel közepes lángon addig melegítjük, míg aranybarna nem lesz. A keményítőt egy evőkanál vízzel simára keverjük. Ha a cukor felolvadt hozzáöntjük a kávét, a tejszínt (vigyázzunk a felcsapó gőzzel) és a kikevert keményítőt. Lassú tűzön enyhén besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, majd üvegbe töltjük.
Felhasználhatjuk süteményekhez, palacsintához.

3 megjegyzés:

chriesi írta...

Húúú ez nagyon ott van! El is mentem, jól fog jönni nagyon! :)

Ani írta...

Ez jó! Én is csinálok hasonlókat, csak krémben.))

egycsipet írta...

Ez szuper! :) A fotóért pedig egyenesen odáig vagyok, már megint... :D