2011. április 21., csütörtök

Mázas sonka

Egy ötlet a húsvéti sonka elkészítéséhez. Kicsivel igényel csak több munkát, a "csak" vízben főzött társánál. Érdemes kipróbálni.



Hozzávalók:
2 kg-os sonka
2 gerezd fokhagyma

bors
1 teáskanál koriander
1 teáskanál kakukkfű
2 evőkanál olaj
Mázhoz:
5 evőkanál narancslé
3 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
A fokhagymát felaprítjuk, és a sóval, a borssal, a korianderrel, a kakukkfűvel, valamint az
olajjal összekeverjük.
A sonkát megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és a fűszeres olajjal bekenjük. Kb. 2-3 órát
hagyjuk állni, majd tepsibe (vagy hőálló tálba) helyezzük, és kb. 3 dl vizet öntünk alá.
Alufóliával letakarjuk, és a sütőben 170 fokon kb. 90 percig pároljuk.
A fóliát eltávolítjuk, és éles késsel a sonka bőrös részét bevagdossuk.
A máz hozzávalóit összekeverjük, és a sonka bevagdosott részét megkenjük vele.
Visszatesszük a sütőbe és háromszor, négyszer 15 percenként megkenjük a mázzal, és pirosra sütjük.

9 megjegyzés:

DebiGabi írta...

Szia Csibe,
Nézz majd behozzám légyszíke:)))

chriesi írta...

Jól hangzik! Kellemes ünnepeket!

Zsiri írta...

Nagyon guszta!

bévé írta...

Torna után dög éhesen nem kéne ilyeneket nézegetnem. :)))

Csibe írta...

Gabi, megyek!

Chriesi, finom is. Köszönöm szépen, neked is boldog nyuszit!

Zsiri, köszi szépen!

Vera, nyugodtan! A kenyér helyett válassz hozzá zöldséget, tojást, és eheted bátran! :)

Ottis írta...

Hasonlót akarok én is, csak juharsziruppal!

trinity írta...

Húh, de jól néz ki...Cserebere egy kis pastierára? Hmm??? Sósat ennék:)) Persze böjt van, Csibe, te akkor most provokatíve kínzol???:DD

bévé írta...

ja, nem félek én a kenyértől, csak PONT ettem volna a sonkádból :DDD

Csibe írta...

Ottis, izgalmasan hangzik!

Trinity, igen, én már csak ilyen vagyok :))

Bianka, köszönöm!!

Vera, jöhetsz, hamarosan készül a következő adag!