2010. december 22., szerda

Mézes birsalma-krémleves édes gyönggyel

A Kifőztük 10. számába - "meghívottként" - ezt a finom, krémes levest vittem, amit gyorsan, egyszerűen el lehet készíteni.


Hozzávalók:
Kb. 1 kg birsalma
1 db citrom leve
4-5 evőkanál méz
2 dl tejszín
1 db fahéjrúd
5 szem szegfűbors
5 szem szegfűszeg
1 db tojássárgája
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.
Az almát egy lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
A fűszereket és a mézet is hozzáadjuk, felforraljuk, és addig főzzük, míg az alma megpuhul.
Ha az alma megfőtt kiszedjük belőle a főszereket, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és leturmixoljuk, majd ismét összeforraljuk.
Édes gyöngy
Sűrű édes palacsintatésztát készítünk, és forró olajba csepegtetjük.

10 megjegyzés:

trinity írta...

Ez fantasztikusan finom! Kár, hogy már nálunk nem kapható sehol birs:(( Megfőzném szívesen! De elteszem....

Bianka írta...

Nagyon guszta és finom

Ottis írta...

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!

chriesi írta...

Nagyon finom lehet! Békés, boldog karácsonyt!

családi tűzhely írta...

Csodás leves. Boldog Karácsonyt kívánok Neked és családodnak!

Mézigörl írta...

Én is kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! Teljen békességben, boldogságban, szeretetben! :-DDD

duende írta...

Kedves Csibe! Kívánok nagyon-nagyon szép ünnepet neked és családodnak!

Renata Kalman írta...

Békés, szeretettel teli karácsonyi ünnepeket kívánok és boldog új esztendőt!

Csibe írta...

Kicsit megkésve, de nagyon szépen köszönöm!!!

Névtelen írta...

köszönöm hogy feltetted ezt a receptet, ezt kerestem egész nap, mert az újságot amiben korábban olvastam már nem találtam meg.