2009. szeptember 17., csütörtök

Krémes-narancsos blondie

A brownie után egy gyümölcsös blondie.


Hozzávalók: 10 dkg vaj, 25 dkg barna cukor, 2 cs vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 1 tk sütőpor, só, 3 db tojás, 22 dkg liszt, 5 ek narancslé, 20 dkg krémsajt
A vajat, 15 dkg cukrot, 1 cs vaníliás cukrot és a narancshéj felét kicsi sóval habosra keverjük. Belekeverünk 2 db tojást. 20 dkg lisztet elvegyítünk a sütőporral, a narancslével, és a masszához keverjük. A tésztát kivajazott formába simítjuk.
A krémsajtot, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a narancshéjat, a maradék tojást és a lisztet összekeverjük, majd rásimítjuk a tésztára.
180 fokon, kb. 40 percig sütjük.