2009. július 18., szombat

"Hipp-hopp" tészta

Azt hiszem a neve magáért beszél ;) Ha kevés munkával szeretnénk finom, édes tésztát készíteni, akkor ajánlom az alábbi receptet.

Hozzávalók: 25 dkg fodros tészta, mazsola
Öntet: 3 pohár (kicsi) kefir, 2 dl tejföl, 2 tojás, 4 ek cukor, 2 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1/2 l tej,
Egy tepsit kivajazunk, és a száraztésztát beleterítjük. Megszórjuk mazsolával, majd az öntet hozzávalóinak keverékét ráöntjük. Lassú tűzön (kb. 160-170 fokon) sütjük, míg a tészta egy kicsit megpirul.
Tehetünk bele meggyet, aszalt áfonyát, ízlés szerint.

5 megjegyzés:

szepyke írta...

Ügyes!:DDD

lúdanyó írta...

Ez tényleg nagyon jó ötlet !

Csibe írta...

Szepyke, köszi, igyekszem-igyekszem ;)

Lúdanyó, érdemes kipróbálni.

Deborah írta...

Ez nem a "varga-béles" receptje?:)
én nagyon szeretem... ha a férjem is megszeretné talán kerülne az asztalra nemcsak akkor, ha valaki hoz;)

Csibe írta...

Deborah, örülök, hogy benéztél hozzám :)
Kinézetre kicsit hasonló, de úgy tudom, hogy a vargabéleshez kell réteslap is, túró is...még nem csináltam, viszont a listámon már fent van ;)