2009. január 20., kedd

Zellerkrémleves

Zeller - korábban nem szerettem, most annál jobban, arról nem is beszélve, hogy milyen egészséges - energiaszegény, rostban gazdag (persze az ókori görögök már ezt is tudták). Eddig általában csak a húslevest ízesítettem vele (leszámítva az alábbi melengető krémlevest), de azt hiszem ennél többre is méltó ez a zöldség. Ami szintén nem utolsó szempont, hogy hűtőben két hétig is eltartható, valamint megtisztítva, feldarabolva lefagyasztható.

Hozzávalók: 2 zellergumó, kb. 1 l csontlé (leveskockából is lehet), 2,5 dl tejszín, 1 ek liszt, só,
A megtisztított zellert megmossuk, feldaraboljuk, és a csontlében puhára pároljuk, sózzuk, majd összeturmixoljuk. A tejszínt a liszttel simára keverjük és besűrítjük vele a levest. Sajttal, pirított zsemlével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: