2009. január 7., szerda

Narancsos palacsinta

Hozzávalók (5 db nagy palacsintához):
Tésztához: 2 db tojás, 2,5 dl tej, 4 ek narancslikőr (v. narancslé), 8 ek liszt, 1 ek cukor
Öntet: 2 db narancs, 2 ek cukor, 2 ek vaj, 4 ek narancslikőr (v. narancslé), 1 narancs leve
A tészta hozzávalóit simára keverjük, és 10 percig állni hagyjuk. A 2 narancsot meghámozunk, a gerezdek hártyáit eltávolítjuk. Egy serpenyőben forró olajon a tésztát kisütjük és melegen tartjuk.
A cukrot egy lábasban felmelegítjük, és enyhén karamellizáljuk, majd majd hozzáadjuk a vajat (vigyázat "sistereg") és felöntjük a likőrrel és 1 narancs levével, hozzáadjuk a narancsgerezdeket és átmelegítjük.
A palacsintákat hajtogatjuk és elosztjuk rajtuk a narancsos szószt.

Nincsenek megjegyzések: