2009. január 4., vasárnap

Meggyes-túrófelfújt

Hozzávalók: 2 ek vaj v. margarin, 3 tojás, 5 dkg búzadara, 50 dkg túró, 1 citrom, 50 dkg meggy, 2 dkg szeletelt mandula
A vajat a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a búzadarát, a túrót, a citrom reszelt héját és levét is belekeverjük, ízlés szerint cukorral ízesítjük, és a meggyet is hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk, a masszát kikent, tűzálló tálba töltjük, a szeletelt mandulával megszórjuk és a tálat a hideg sütőbe helyezzük.
180 fokon (légkeverés 160 fok) 30-40 percig sütjük.

Csibe: meggy helyett más gyümölcsből is készülhet (barack, szilva, cseresznye, stb.)

Nincsenek megjegyzések: