2009. január 22., csütörtök

Fűszeres almás koszorú

Egyszerű, gyors, és finom!

Hozzávalók: 17 dkg liszt, 17 dkg cukor, 17 dkg puha vaj, 3 tojás elhabarva, 2 alma, 2 ek almalé v. tej, 2 dkg mandulaforgács, 2 tk sütőpor, 1 tk fahéj
A vajat a cukorra habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük. A lisztet, a sütőport, a fahéjat a vajas keverékbe szitáljuk, és az egészet óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt almát, az almalevet v. a tejet, és simára keverjük. A mandulát a vékonyan kivajazott gyűrűforma aljába szórjuk, majd a tésztát ráöntjük és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróba). A kész koszorút egy kis ideig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra tesszük.

Csibe: baracklekvárral tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: