2007. szeptember 13., csütörtök

Szezámmagos pogi

Ez tényleg olyan "nem lehet abbahagyni" pogácsa.

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg ráma, 25 dkg főtt krumpli, 25 dkg reszelt sajt, 1 tojás, só
Kenéshez: 1 tojás sárgája egy kis tejföllel kikeverve
Szórához: szezámmag

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Ha lehűlt kicsit átgyúrjuk és három kis cipót csinálunk. Cipónként kinyújtjuk, megkenjük a tetejét a tejfölös tojással és megszórjuk szezámmaggal, majd derelyevágóval kis rombuszokra vágjuk, kb 180-190 C-on sütjük.

1 megjegyzés:

Madame Bijou - Horváth Mónika írta...

Szia Csibe!
Örülök, hogy Zsani feltett a blogjára, mert különben soha nem találtalak volna meg:)
Anti-szakács vagyok, de ezt a szezámmagos balhét már háromszor megcsináltuk a kisfiammal. Isteni!
De most már húzzál bele a melóba és tegyél fel valami újdonságot, mert még a végén ez lesz a krácsonyi menü is:)))))
Szia Móni